27 January 2005

Dalsi tyden v Christchurch

Ahojte vsichni, takze co se udelo za posledni tyden:

Minuly vikend jsme stravili na poloostove Bank Peninsula u mestecka/pristavu Akaroa a nebylo to vubec spatne. Sobotni vecer jsme usinali nad zalivem po nadhernem zapadu sluncem a nedeli dopoledne jsme si zpestrili vyjizdku na morskem kajaku a kdyz vam nekolikrat proplavovu delfini metr od lodi ... super ! Sice trochu namahave (pres dve hodiny proti vysokym vlnam a pak asi cca 1,5h zpatky), ale jak by rekl Jara Cimrman - STALO TO ZA TO.
Tyden jsme stravili v Christchurch shanenim prace a objevovanim novych mist a zakouti, dnes jsme dokonce byli na opacnem konci mesta na plazi South Brighton (predmesti Christchurch) trochu si zaplavat a zablbnout ve vlnach Pacifikum, proste neco jako dovolena u more ...
S hledanim prace je to tady trosku horsi, takze nejspis zitra (patek) rozhodime posledni site a odjedeme na chvili cestovat smerem na Lake Tekapo, Mount Cook (kde jsme posledne vychytali spatne pocasi), Wanaka, dale zpatky po vychodnim pobrezi na sever a pres Arthur Pass zpatky do Christchurch - to by melo byt nekdy ve stredu vecer nebo ve ctvrtek, podle toho jak dlouho nam bude trvat cesta. Po navratu vyhodnotime ulovky v siti, proste jestli doslo k nejakemu pokroku na mistnim pracovnim trhu a pokud ne, odjizdime (se zastavkou v mestecku Kaikoura)
na sever do Welligntonu.
Taky jsme se naucili pect chleba, ne ze by to bylo nejake umeni (s automatickou pekarnou naseho bytneho), ale byla to prijemna zmena v jidelnicku. Stejne jako ryby, ktere kupujeme i v cerstve podobe a Janca je promenuje v chutne pokrmy.
Take jsme poridili neomezeny pristup k Internetu, po vytacene lince (ale snazime se pripojovat jen kdyz neblokujeme volani spolubydlicim), Cesky Telecom by se mel nad sebou zamyslet, tady to stoji 10NZD na mesic, t.j. cca 170Kc ! Mimochodem mistni volani je z domaci tel. stanice zdarma (v ramci mesicniho pausalu cca 40NZ). Takze z toho plyne ze uz i telefonujeme pres Skype PC-PC, pridavame fotky na web a vubec jsme na Intetu docela casto k zastizeni i na ICQ apod.... Tedy az se vratime z dalsich cest.
Zdar a silu vsem ...

No comments: