18 January 2005

Zpet v Christchurch

Ahojte vsichni, tak uz jsme zpatky v Christchurch. Byli jsme az v Mount Cook village, ale pres noc se zkazilo pocasi a foukalo az nas to malem smetlo a prselo, tak jsme to otocili a dojeli do Christchurch o den driv.
Hned odpoledne po prijezdu jsme zkusili zavolat na par inzeratu a tak se stalo, ze od vcerejsiho vecera bydlime ve vlastnim pokoji se (sdilenou kuchyni atd.), cenove to dokonce vyjde skoro na polovinu toho, co bysme dali za stanovani v kempu ;), takze usetrime na nejake ty Fish&Chips, ktere Janca tak rada - a ze jsme tady jeden kramek vyzkouseli a byly moc dobre ...
V byte (vlastne domku) je telefon, takze kdo budete chtit, tak muzete(treba pres Tele2 nebo Skype) zavolat na pevnou linku +64 3 9422 464, nejlepe okolo 9 hodiny rano nebo vecer (jsme o 12 hodin dopredu pred CR), mobil zustava stale v platnosti. Kdo mate problemy s anglictinou nemusite se bat, protoze majitel je polak a urcite pochopi ze chcete mluvit s nami.Zatim na tomhle miste planujeme zustat asi 2 tydny.
Auto stale funguje temer bezvadne, jen jednou ve velkem kopci tak na pul hodiny zastavilo a nejelo a nejelo. Po odbornem servisnim zasahu (vystoupit, 20 minut pockat a nastoupit) zase slapalo jako hodinky. Co nas ohromilo je jeho spotreba, ktera se pohybuje nekde u 6.5l/100km. Jelikoz jsme se uz zabydleli, vyrazime do mitnich personalnich agentur s vidinou brzkeho zamestnani, tak se uvidi ... drzte pesti ;)

No comments: