1 March 2009

Rock 'N' Roll


From February 28th until March 28th Wellington's Circa Theatre (www.circa.co.nz) is showing Tom Stoppard's play Rock 'N' Roll (www.rocknrolltheplay.com). The play itself is partially from Czechoslovakia between 1968 ana 1990. Czech club was asked for some help and together with Jana & Jirka Babor's we have recorded for them some Czech sentences and provided them feedback to Czech living etc. on one of their rehearsals.

And on Saturday 28th was the premiere. We attended together wit Babors and Gustav, who celebrated his 75th the day before. Some of ud haven't been in Theatre for years and for most of us it was the 1st premiere, but the play was really nice and worth to see.

First reviews can be found on www.theatreview.org.nz and www.stuff.co.nz



Od 28. února do 28. března uvádí wellingtonské divadlo Circa Theatre (www.circa.co.nz) pod názvem Rock 'N' Roll (www.rocknrolltheplay.com) hru Toma Stopparda. Hra se dějově odehrává částečně i v Československu mezi roky 1968 a 1990. Český klub byl osloven zástupci divadla s žádostí o spolupráci a společně s Janou & Jirkou Baborovými jsme se zapojili do přípravy představení. Jednak nahráváním pár vět v češtině a na jedné ze zkoušek dali jsme jim nějaké komentáře a připomínky k tomu jak se žilo v Československu.

No a v sobotu 28/2 byla premiéra a párty, tak jsme se na ni vypravili, společně s Baborovými a Gustavem, který den předtím oslavil své 75. narozeniny. Někteří z nás nebyli v divadle mnoho let, a premiéra byla pro většinu z nás premiérou, ale myslím že hra stála zato a že se nám všem líbíla.

První recenze představení si můžete přečíst na www.theatreview.org.nz a www.stuff.co.nz





No comments: